Naredi sam pekočo omako – zima prihaja!
Čiliji so zreli in potrebno jih je konzervirati. Lahko se lotite vlaganja, sušenja ali pa vklopite nekaj kuharske žilice in si naredite pekočo čili omakco, ki vam jo bodo zavidali dekle/fant, prijatelji ali celo lastni oče!
Iz delavnice boste odšli oboroženi s stekleničko ali dvema pekoče čili omake.
Vstop prost.
Recept za klasično pekočo omakco, ki bo pogrevala zimske pojedine, gre tako:
čili cca. 10 kom (naga, trinidad, 7 pot) HOT
ali
čili cca. 10 kom (fatali, chocko naga) MEDIUM
pelati 0,8 litra
čebula 1 večji primerek
česen 3 stroke
korenje 2 kom – naribano
sladkor 2 žlici
sol 1 žlica
kis 1 deci
limonin sok 2 limoni
origano, timijan, rožmarin
Morda pa ga tudi obrnemo na glavo.