Pozdrav iz Kotla 2 (3. dan)

Pozdrav iz Kotla 2 (3. dan) 2007-10-02T00:00:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Pozdrav iz Kotla 2 (3. dan)
16. 6. 2007
23:00
MC Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik

Otroške delavnice, Atelje v Luftu, Razstava Ono, Fotografska razstava, film. LiteRacija ... zaključek večera s funky bendi: The Vibes, Funky Junky + PRESENEČENJE

OD 16.00 DALJE
Delavnice za najmlajše

Ustvarjalne delavnice bodo potekale pod vodstvom Helene Sterle, ki že dolga leta organizira številne akcije in prireditve za otroke in družine.

Atelje v Luftu
Mladi bodo lahko ustvarjali izdelke iz gline in kovine. Zadnji dan festivala bodo svoje umetniške stvaritve tudi razstavili. Mentor ustvarjalnih delavnic: Jan Outrata.

Fotografska razstava – Utrinki iz Kotlovnice
Skozi celo leto se je nabralo veliko fotografij naših prizadevnih fotografov. Ob 1. obletnici festivala bomo slike različnih avtorjev razstavili.

Galerija Kurilnica - razstava ONO
Zgodba o prepletanju raznih simbolov, arhetipov, mitov in metafor, ki se v našem nezavednem premeščajo in tvorijo sanjsko formo. Kolaži in inštalacije izgledajo kot da prihajajo iz nočnih mor, iz najbolj potisnjenih in prekletih vsebin našega nezavednega in nas prežemajo z občutji sublimnega, grotesknega, bizarnega in nedomačega. Socialistični simboli, ki so del avtoričinih spominov na otroštvo, se prepletajo s prostozidarskimi simboli, groteskne fotografije teles z izmaličenimi lutkami, krščanski kipci dosegajo orgazem, živalske lobanje pričajo o strahu pred smrtjo, pred Onim, ki nas čaka na križišču realnega in simbolnega. Tistega Brezna torej, za katerega je Nietzsche dejal, da kdor dolgo časa vanj gleda, Brezno sámo vanj pogleda.
Avtorica: Miša Gams

OB 19.00
Avantgardni eksperimentalni film, ki ga je posnel eden najbolj kontraverznih japonskih umetnikov Shuji Terayama (1935-1983, 1971, 42´), je fantastična satira mestnega življenja s prikazovanjem že skoraj grotesknih podob in pripetljajev.

Animirani filmi – vsak večer, pozno v noč, bomo spoznavali slovenske in tuje animirane filme

LiteRacija ob 20.30.
Predstavitev mladih literatov na odprtem: Dejan Koban, Ana Trebežnik, Nika Marolt.
LiteRacija je neizgrajeno mesto, serija dogodkov namenjenih pesniški besedi, gibu, glasu, podobi, tišini. Izraz intenzivitete občutij, prehajanja mej, toka vsakdanjika. Izraz potrebe. Ali poetični egotrip. Ponovitve, doživljanja, interpretacije, kreacije - preteklosti, prihodnosti, enega samega trenutka. Je prostor v katerem so sanje, upanja, ujetosti, prostosti imena realnega.

GLASBA OB 21.00
The Vibes
V mariborski skupini The Vibes vibrirajo glasilke Nataše, strune Sarite in Nevena, tipke ubira Jalen, za ritem in groove pa skrbi Gregor. Glasbo, ki jo izvajajo so razvrstili v soul/funk/rock ... skratka kot glasbo, ki oddaja pozitivne vibracije, predvsem pa s svojim »groovom« poslušalca ne pusti ravnodušnega. Repertoar skupine je namreč mešanica soula, funka in rocka iz 70´ pa vse do danes, kalijo pa se tudi avtorske pesmi za bližnjo izdajo svojega prvenca.

Funky Junky
Blaž Trček –sax (Six to go, RTV big band, Bid Bang big band, Six to seven …)
Jan Gregorka –bas (Six to go, Six to seven, Neisha, Smolej Kotar kvartet ...)
Aleš Ogrin- piano (Soulata, SV Big band, Elektrik kvartet ...)
Tomi Purič- drums ( Jan plestenjak, Hri-bar, Elektrik kvartet ...)

Prvič v tej zasedbi. Akademsko izobraženi glasbeniki. Odvisniki od funka. Hancock, Monk, Zawinul, Pastorius ...

• PRESENEČENJE