2. Festival Novi val

2. Festival Novi val 2023-10-12T11:07:00+02:00 2. Festival Novi val

Namen festivala je poiskati nove glasbene zvrsti, ki velikokrat ne najdejo prostora, poslušalcem ponuditi pestro izbiro nove glasbe, izvajalcem ponuditi možnost mreženja s povabljenimi profesionalci iz glasbene industrije in vzpostaviti okolje za različna sodelovanja.

V dobrih dveh dneh boste zagotovo našli nekaj zase, obenem pa festival ponuja tudi nekaj ''delavniške'' vsebine. Več o programu pa si lahko preberete spodaj.

 

///


2. Festival Novi val

13. in 14. oktober 2024

 

///

 

VSTOPNINA

10 EUR (oba festivalska dneva)
7 EUR (za posamičen dan)

Vstopnice bodo na voljo na prizorišču pred pričetkom koncertov.
Vstop prost za vse delavnice in pogovore. Koncerti in delavnice bodo potekali v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica.

///

 

✖️ 13. 10. 2023 ob 17. uri
predavanje
Lea Jurečič - delavnica sinhronizacije

Lea Jurečič je multimedijska producentka, ki se že več let ukvarja z zvokom na različnih področjih. Ima šest let izkušenj iz sinhronizacije risank, ukvarja se s post-produkcijo resničnostnih šovov, TV serij, sodeluje pa tudi s skupinami študentov AGRFT-ja. Prav tako je poustvarjalka zvokov (žargonsko ''foley artist'') za različne filme ter predavateljica o sinhronizaciji na Inštitutu in akademiji za multimedije.


✖️ 13. 10. 2022 ob 20. uri
koncert
consule in Đoko

 

Consule je projekt, ki je nastal v sobi producenta in glasbenega ustvarjalca Vida Benjamina Krajnca. Preplet indie elektronike, zvok nostalgične kitare ter pestra ambientalna zvočna pokrajina nas spominja na čas in prostor, kjer se zabriše meja med preteklostjo in prihodnostjo. Ob priljubljenosti in razvoju ambientalne glasbe na našem glasbenem prostoru, pa lahko brez dvoma trdimo, da Vid postaja trden člen razvijajoče se scene. Za fene: Ólafur Arnalds, Novo Amor, James Blake …

Đoko so synthpop/indie bend iz Maribora, ki kroji rožnato obarvan zvok katerega dopolnjujejo z melodičnimi sintisajzeri, elektronskimi bobni, melanholičnimi besedili in kitarami. Štajerska četverica je hitro pričela osvajati radijske valove, trenutno pa so na ciljni ravnini pred izdajo prvega albuma. Đoko so Tilen, Luka, Nino in Jure. 

 

✖️ 14. 10. 2022 ob 15. uri
delavnica
Ustvarjalnice – Jan Kopač

Jan Kopač je kitarist in kognitivni znanstvenik, ter eden izmed ustvarjalcev in raziskovalcev v okviru programov Inštituta .abeceda. Tesno je povezan s sodobno glasbo, prosto improvizacijo in raziskovanju novih načinov interakcije med izvajalci ter poslušalci. Na delavnici bomo lahko izvedeli kaj je za ustvarjalce kompozicija, kako si izmenjati glasbene ideje, šli čez njegov proces ustvarjanja in še mnogo več.

 

✖️ 14. 10. 2022 ob 17.30 uri
pogovor
Odkrito o glasbi – Matic Munc

V goste tokrat vabimo Matica Munca, psihologa, pisatelja, predavatelja, organizatorja dogodkov, mladinskega delavca in še bi lahko naštevali. Okrogla miza bo brez zadržkov in prav je tako. Pogovarjali se bomo o glasbenem menedžmentu, napotkih za vse ''DIY artiste'', ter o pomembni in velikokrat zamolčani temi, (mentalno) zdravje v zakulisju glasbene industrije. ''Muzičarji'', ne zamudite enkratne priložnosti!
 

✖️ 14. 10. 2022 ob 20. uri
koncert
Mihael Hrustelj in Nemeček (HR)


Mihael Hrustelj je kitaro začel igrati pri trinajstih letih. Na glasbeno pot je zakorakal sprva v metal in rock »cover bandih« ter nato še v big bendih in fusion zasedbah. Znan je po svoji unikatnosti mešanja zvoka kitare z najlonskimi strunami, kitarskim bobnanjem, efektom pedalov, basovskih klaviatur in svojega glasu.

Nemeček ponujajo hipnotično noise rock interpretacijo ljudske glasbe in so prvaki v grajenju intenzivnosti in atmosfere. S sodobno čarobnostjo in s slavonskimi tamburami ustvarjajo balkanski zid hrupa, ki obuja neke davne čase in hkrati napoveduje tiste, ki bodo še prišli.


///


Dogodek je organiziran s strani Mladinskega centra Kotlovnica ob podpori Občine Kamnik, Urada Republike Slovenije za mladino in JSKD - OI Kamnik.

Za več informacij nam pišite na info@kotlovnica.si.


Sorodne vsebine
Festival Novi val

Festival Novi val

4. 3. 2024

Pripravlja se tretja edicija festivala Novi val, ki bo potekala 25. in 26. oktobra 2024 v Kreativni četrti Barutana.

Preberi več →

Novi val - festival nove glasbe (2. dan)

Novi val - festival nove glasbe (2. dan)

26. 9. 2023

Novo, sveže, poučno ...

Preberi več →

Novi val - festival nove glasbe (1. dan)

Novi val - festival nove glasbe (1. dan)

26. 9. 2023

Novo, sveže, poučno ...

Preberi več →

1. Festival Novi val

1. Festival Novi val

10. 11. 2022

Festival Novi val je butična dvodnevna glasbena poslastica, ki bo v turobni jeseni doživela svojo prvo edicijo. Namen festivala je poiskati nove glasbene zvrsti, ki velikokrat ne najdejo prostora,...

Preberi več →

Novi val - festival nove glasbe

Novi val - festival nove glasbe

27. 10. 2022

Festival Novi val je butična dvodnevna glasbena poslastica, ki bo v turobni jeseni doživela svojo prvo edicijo. Namen festivala je poiskati nove glasbene zvrsti, ki velikokrat ne najdejo prostora,...

Preberi več →