Dan na Barutan

Dan na Barutan 2024-05-20T10:00:00+02:00 Dan na Barutan

Organizacije, ki delujemo na območju Kreativne četrti Barutana, smo na sončno soboto pripravile zabavno-športno-kulturno-kulinarično-trajnostni dan.

Zjutraj smo pričeli s postavljanjem izmenjevalnice oblačil, ki se je v šestih letih tako razširila, da v mladinskem centru ni več dovolj prostora za shranjevanje vseh škatel. Te so zdaj naložene v eni izmed sob Šlosarije, zato nam jih tokrat ni bilo treba nositi prav daleč. Kot smo že vajeni, je bilo obiskovalcev tudi tokrat precej, izbirali so med ženskimi in otroškimi oblačili vseh velikosti, vedno več pa je na voljo tudi moških oblačil, čevljev in različnih dodatkov. 

Izmenjevalnica oblačil, foto: Anja Urankar


Da nismo bili lačni, so kotlovničarji čez cel dan pekli palačinke, taborniki pa so skuhali odlično zelenjavno juho.

Palačinke, foto: Michał Moskal

Juha, foto: Rok Kosec


Ob poldne so pridenmožičevci povabili na debato o barutanskem kreativnem podpornem okolju, saj Kreativna četrt Barutana (KČB) že pet let deluje kot kamniško podporno okolje in izrazito site-specific prizorišče. Do sedaj je bila pripravljena Mladinska idejna vizija razvoja KČB, manjkajo pa še zapisane potrebe malo starejših kamniških ustvarjalcev.

Debata, foto: Rok Kosec


Zgodnje popoldne je bilo rezervirano za športne igre - taborniki so s sabo prinesli podkve, kotlovničarji štbunk, študenti pa beerpong. Nabralo se je kar nekaj dvojic, ki so se pomerile v prvenstvih v vseh treh disciplinah ...

Beerpong, foto: Rok Kosec


Ob štirih je bil čas za skupnostni piknik, ki sta ga pripravila lokalni in nacionalni mladinski svet – delavnice, pogovor z odločevalci, igre in pogostitev.

Mladinski dialog, foto: Aja Zajc


Veliki travnik severno od stavbe Doma kulture Kamnik nam je na sončno soboto dobro služil in v prihodnje si želimo še več podobnih sproščenih dogodkov.