Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti

Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti 2022-07-21T12:37:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti
6. 8. 2022
18:00 – 20:00
KČ Barutana
Fužine 9, Kamnik
Kamnik 1241

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Mreža MaMa in Mladinski center Kotlovnica
te vabijo na
EVROPSKO LETO MLADIH V KAMNIKU!

Zelena točka Evrope prihodnosti
v soboto, 6. avgusta 2022, ob 18.00
na prizorišču festivala Kamfest, v Kreativni četrti Barutana.


Evropsko leto mladih bomo praznovali tudi na največjem poletnem kulturnem festivalu v širši gorenjski regiji! Dogodkom z dodano vrednostjo na odrih, ulicah in nepričakovanih lokacijah se pridružujemo z delavnicami na temo trajnostnih usmeritev v zeleno prihodnost Evropske unije. Boš z nami?


V soboto, 6. avgusta, od 18. ure naprej, te čakamo na informativni in interaktivni zeleni točki, kjer se lahko informiraš o priložnostih v evropskem letu mladih in prednostih evropskega državljanstva. V zameno za tvoje razmisleke, prispevke v razpravah in dialogu s tistimi, ki odločajo o naši prihodnosti, ter za igrivo ozaveščanje pa dobiš praktično nagrado. Te zanima več?


Pridruži se nam v središču Kamnika, kjer te na zeleni točki čakajo interaktivne delavnice in poziv k ambasadorstvu trajnostne in zelene Evrope. Na zemljevidu Slovenije lahko izpostaviš izzive in dobre prakse na poti v trajnostno in zeleno prihodnost, na plakate pa zabeležiš izzive in predloge za njihovo premagovanje na ravni Evropske unije. Tudi tvoje razmisleke bomo posredovali odločevalcem. Vključiš se lahko v sproščene razprave o okoljskih temah in načinu življenja za trajnostno in zeleno prihodnost ter o lokalnih praksah spregovoriš z odločevalci. Na družbenih omrežjih lahko sporočiš vrstnikom, kaj ti storiš za okolje. Za zabavno ozaveščanje pa te čaka zelena igra ugibanja pojmov s opisovanjem, risanjem ali pantomimo. Znaš pokazati »okoljska politika«?
 

Če sprejmeš izziv, nas obišči in postani del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!
Kaj se bo dogajalo na naši zeleni točki za Evropo prihodnosti z mladimi? Pregled zemljevida Slovenije, definiranje izzivov in iskanje rešitev na evropski ravni na temo trajnostne in zelene Evrope, posvet, digitalni poziv, izmenjava rabljenih reči ter zelena igra. Zabavno in poučno bo!
 

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji spodbujamo prakse za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.
 

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!