Koncert: Navihani štumfki

Koncert: Navihani štumfki 2021-09-21T13:34:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Koncert: Navihani štumfki
24. 9. 2021
20:00 – 21:00
KČ Barutana
Fužine 9, Kamnik
Kamnik 1241
Vstop prost!
Facebook →

Kratek šus uglasbene poezije in dobre volje iz kamniških logov.

Štumfki se že s svojim izgledom na odru in inštrumentalno zasedbo, ki vokal spremlja samo z električno kitaro in cajonom, distancirajo od ostalih in torej že skoraj na področju preformansa sporočajo, da je okej biti čuden in drugačen. Njihov pristop do celotne glasbene scene in nastopanja je izrazito ironičen in na trenutke komičen. Dihotomija med vsebino pesmi in pristopom ter izgledom za nekatere ustvarja nekakšno grotesknost, ki pripomore k dezavtomatizaciji zaznavanja pomenov besedil, za druge pa občutke komičnosti in sproščenosti, ki pomaga pri sprejemanju težkih tem, pospremljenih s kričečimi vokali, ki sta skozi delovanje skupine postala takorekoč njen zaščitni znak. V besedilih obravnavane teme so širok spekter, ki se giblje med socialnimi stiskami in duševno tesnobo.

Člani ansambla so Matevž Vreš (odrsko ime Matevž Rawrxd Peš), Jakob Weingeler (Bongler) in Lenart Sušnik (Spušnik). Matevž študira programiranje na FRI, Jakob upravno informatiko na FRI in FU, Lenart pa slovenistiko in primerjalno književnost na FF. Kot Navihani štumfki nastopajo od okrog leta 2018 in imajo na lagerju album z okrog desetimi komadi, ki ga je samo treba posneti, kar zaradi korona krize ni bilo možno (majkemi). Člani kolektiva sodelujejo pri oblikovanju lokalne skupnosti tudi v okviru taborniškega rodu RBG Kamnik. Jakob vodi dva voda mlajših tabornikov, Vreš je lansko leto imel funkcijo gospodarja in letos tajnika, Lenart pa je lani deloval kot taborovodja, a je zaradi osebnih moralnih načel od društva odstopil.

Spoštovani obiskovalci! V skladu z novimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so za obisk koncerta v veljavi pogoji PCT.