Novi val - festival nove glasbe (2. dan)

Novi val - festival nove glasbe (2. dan) 2023-09-26T11:06:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Novi val - festival nove glasbe (2. dan)
14. 10. 2023
15:00
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
7 EUR
Facebook →

Novo, sveže, poučno ...

Namen festivala je poiskati nove glasbene zvrsti, ki velikokrat ne najdejo prostora, poslušalcem ponuditi pestro izbiro nove glasbe, izvajalcem ponuditi možnost mreženja s povabljenimi profesionalci iz glasbene industrije in vzpostaviti okolje za različna sodelovanja.

V dobrih dveh dneh boste zagotovo našli nekaj zase, obenem pa festival ponuja tudi nekaj ''delavniške'' vsebine. Več o programu pa si lahko preberete spodaj.

 

VSTOPNINA

10 EUR (oba festivalska dneva)
7 EUR (za posamičen dan)

Vstopnice bodo na voljo na prizorišču pred pričetkom koncertov.
Vstop prost za vse delavnice in pogovore. Koncerti in delavnice bodo potekali v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica.

 

///

 

✖️ 14. 10. 2022 ob 15. uri
delavnica
Ustvarjalnice – Jan Kopač

Jan Kopač je kitarist in kognitivni znanstvenik, ter eden izmed ustvarjalcev in raziskovalcev v okviru programov Inštituta .abeceda. Tesno je povezan s sodobno glasbo, prosto improvizacijo in raziskovanju novih načinov interakcije med izvajalci ter poslušalci. Na delavnici bomo lahko izvedeli kaj je za ustvarjalce kompozicija, kako si izmenjati glasbene ideje, šli čez njegov proces ustvarjanja in še mnogo več.

 

✖️ 14. 10. 2022 ob 17.30 uri
pogovor
Odkrito o glasbi – Matic Munc

V goste tokrat vabimo Matica Munca, psihologa, pisatelja, predavatelja, organizatorja dogodkov, mladinskega delavca in še bi lahko naštevali. Okrogla miza bo brez zadržkov in prav je tako. Pogovarjali se bomo o glasbenem menedžmentu, napotkih za vse ''DIY artiste'', ter o pomembni in velikokrat zamolčani temi, (mentalno) zdravje v zakulisju glasbene industrije. ''Muzičarji'', ne zamudite enkratne priložnosti!
 

✖️ 14. 10. 2022 ob 20. uri
koncert
Mihael Hrustelj in Nemeček (HR)


Mihael Hrustelj je kitaro začel igrati pri trinajstih letih. Na glasbeno pot je zakorakal sprva v metal in rock »cover bandih« ter nato še v big bendih in fusion zasedbah. Znan je po svoji unikatnosti mešanja zvoka kitare z najlonskimi strunami, kitarskim bobnanjem, efektom pedalov, basovskih klaviatur in svojega glasu.

Nemeček ponujajo hipnotično noise rock interpretacijo ljudske glasbe in so prvaki v grajenju intenzivnosti in atmosfere. S sodobno čarobnostjo in s slavonskimi tamburami ustvarjajo balkanski zid hrupa, ki obuja neke davne čase in hkrati napoveduje tiste, ki bodo še prišli.


///

Dogodek je organiziran s strani Mladinskega centra Kotlovnica ob podpori Občine Kamnik, Urada Republike Slovenije za mladino in JSKD - OI Kamnik.

Za več informacij nam pišite na info@kotlovnica.si.