TA ČUDNA REČ #20 - z gostom ALJOŠO REBRAČA

TA ČUDNA REČ #20 - z gostom ALJOŠO REBRAČA 2021-04-07T20:32:00+01:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
TA ČUDNA REČ #20 - z gostom ALJOŠO REBRAČA
9. 4. 2021
20:00 – 20:45
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
Facebook →

Pod okriljem Mladinskega Centra Kotlovnica bo prihajajoči petek, 9. 4. (POZOR!) ob 20:00 uri, na ogled dvajseta edicija oddaje "TA ČUDNA REČ".

Veseli nas, da bomo tokrat v oddaji gostili Aljošo Rebračo.

Aljoša Rebrača je zgodovinar in južnoslavist, čigar večletni angažma sodelovanja in udejstvovanja v okviru Kamniške mladinske in kulturne scene obsega sodelovanja pri pripravah in izvedbah Kamfestov, pesniških dogodkov Pest Besed, produkcijah skupine OKSIMORON, soustvarjalec Katzen Kabareja ter še mnogih drugih aktivnosti.

V zadnjem času se nam je v Kotlovnici pridružil pri produkciji Zgodborisa, pred časom pa je kar nekaj let uspešno izpeljeval organizacijo likovnih razstav za mlade v Kamniku, glede česar ga bomo v naši oddaji tudi še malo več povprašali.

Vsekakor bi ga lahko kaj več povprašali tudi o področju pesništva, saj je tudi sam objavil že številne pesmi, njegovi “Ameriški krofi” pa so bili na natečaju Belletrine v 2020 izbrani za drugo najboljšo pesem – a smo se, glede na to, da smo se področju poezije v naši oddaji nedavno že nekoliko izraziteje posvetili z našimi preteklimi gosti, odločili, da ga v naši oddaji rajši povprašamo kaj več o njegovem razmišljanju o perečih družbenih dinamikah in njegovi zgodovinski perspektivi pogleda na aktualne družbeno-političnih razvoje v kar najširšem smislu.

Lepo vabljeni k spremljanju in ogledu naše oddaje...ob 20:00!