tengsl - predstavitev albuma | koncert X.U.L

tengsl - predstavitev albuma | koncert X.U.L 2022-11-10T14:44:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
tengsl - predstavitev albuma  |  koncert X.U.L
25. 11. 2022
21:00
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241
5 EUR
Facebook →

Predstavitev albuma in pogovor z ustvarjalci.

Tengsl je islandska beseda za povezavo / biti povezan, kar je zasnova in rdeča nit celotnega albuma, ki je plod ustvarjanja dveh glasbenikov, ki prihajata iz različnega okolja. Islandski glasbenik in producent Frosti Jonsson ter Gašper Selko sta pod svojim umetniškim imenom Bistro Boy & X.U.L združila idejo o svojevrstni obliki instrumentalne glasbe.
Proces nastajanja albuma se je začel naključno, tako kot so se njune poti srečale. Na eni strani bogata zvočna kulisa, repetativni minimalistični vzorci in elektronska glasba prepletena z moderno klasičnimi pristopi. Tengsl je dokaz, da glasba ne pozna mej, ne razdalje.

Več o samem procesu ustvarjanja bomo lahko izvedeli ob pogovoru z ustvarjalci, sledil pa bo tudi performans projekta X.U.L.

///

Bistro Boy

Islandski glasbenik, skladatelj in producent Frosti Jonsson (Bistro Boy) je svoj dom našel v elektronski glasbi, potem ko je opustil pouk klasičnega klavirja, ki ga je začel že v zgodnji mladosti. Frosti je sodeloval s številnimi glasbeniki in producenti, preden je svojo pot začrtal s svojim prvim albumom »Solheimar« leta 2012. Pogosto opisan kot introspektiven in melanholičen, njegov ambientalen zvok zlit z elektroniko poslušalca popelje na unikatno glasbeno popotovanju.

https://www.bistroboy.net/

X.U.L

X.U.L je solo projekt glasbenika in skladatelja Gašperja Selka. Skozi glasbo, ki jo ustvarja, lahko zaznamo in slišimo zvočne vzorce, prvine in teksture, ki se gibljejo od sodobnega glasbenega klasicizma, pa vse do improvizirane elektronske godbe. V melodijah in notah, ki na trenutke obstanejo v času in prostoru, pa se eklektičen glasbeni izraz razvija, gradi in ruši. X.U.L v svoji atmosferičnosti in mnogih repetativnih vzorcih pusti vprašanja in odgovore za slehernenega poslušalca, ki se drzne prepustiti njegovi glasbeni ideji.

https://gasperselko.com/x-u-l/