Predmeteka – izmenjevalnica reči

Predmeteka – izmenjevalnica reči 2023-11-03T12:36:00+02:00 Predmeteka – izmenjevalnica reči

Točka souporabe deluje v sklopu projekta Sharing is caring, v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o. (v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno)

V MC Kotlovnica smo se v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o. in Mrežo MaMa vključili v projekt Life spodbujamo e-krožno, znotraj katerega bomo v okviru aktivnosti Sharing is caring vzpostavili točko souporabe elektronskih naprav.

Projekt je zasnovan s ciljem spodbujanja trajnostne rabe elektronskih naprav ter zmanjšanja odpadkov, ki nastajajo zaradi prehitre menjave in odstranjevanja teh naprav. Mladi smo namreč visoko usmerjeni k varovanju narave in življenju v čistem in neokrnjenem okolju ter temu pripisujemo velik pomen. Verjamemo, da lahko skozi souporabo elektronskih izdelkov prispevamo k bolj zelenemu in trajnostnemu načinu življenja.

Mladinski centri imamo kot skupnostni, varen in odprt prostor za mlade priložnost, da skupaj z mladimi vrednote prenesemo v prakso. Točka souporabe v MC Kotlovnica zagotavlja prostor, kamor lahko ljudje lahko prinesejo svoje neuporabljene elektronske naprave in jih ponudijo drugim, ki jih potrebujejo. S tem želimo spodbujati krožno gospodarstvo, podpirati lokalno skupnost ter omogočiti dostop do tehnologije tistim, ki si je sicer ne morejo privoščiti.

Vabljeni, da nam pri delovanju točke souporabe pomagate tudi vi. V kolikor imate v garaži ali v skladišču še delujoče elektronske naprave kot so razni kuhinjski pripomočki, vrtalniki, tiskalniki, računalniki, fotoaparati in podobno, jih lahko prinesete v naš mladinski center, mi pa jih bomo z veseljem podelili s tistimi, ki jih bodo potrebovali.