Izbrane zasedbe glasbenega natečaja probahodniK

Izbrane zasedbe glasbenega natečaja probahodniK 2021-05-19T11:20:00+02:00 Izbrane zasedbe glasbenega natečaja probahodniK

Strokovna žirija je izbrala zasedbe, ki bodo postale del prve kamniške kompilacije probahodniK

V osrčju vročega kotla je nastala ideja, podoba in ime, lokalno glasbeno sceno pa je prebudila nova Kotlovniška stvaritev, probahodniK.

Javni natečaj Zavoda Mladinski center Kotlovnica je k sodelovanju povabil še neodkrite bisere kamniške kotline z namenom pregleda lokalne glasbene ustvarjalnosti. Sodelujoči glasbeniki ali zasedbe so morale poslati 2 avtorski še neobjavljeni skladbi, le te pa so prišle pod drobnogled prekaljene strokovne žirije. Blaž Flerin, Matic Smolnikar in Gašper Selko so prejeli 12 skladb 6 različnih zasedb, ki bodo postale del prve izdane kompilacije na Kamniškem. Sodelujočih zasedb ne krasi le mladost, temveč raznolikost in profesionalni pristop k ustvarjanju. Izbrane zasedbe so Before Time, Echoes, Navihani Štumfki, Stin Brinovec (Killa Brin), Martin Vidmar (DaGemini) ter Teja Poljanšek s svojo mednarodno zasedbo Eleutheria. Kompilacija bo ugledala luč sveta v digitalni ter fizični obliki predvidoma v mesecu juniju, prav tako pa bomo priča pravcatemu mini festivalu zasedb v Kreativni četrti Barutana. Če se je že pred časom iz ljubljanskih ulic, ''bend placov'' in podobnih ustvarjalnih prostorov govorilo o tako imenovani ''kamniški sceni'', bo kompilacija živi dokaz, da je le ta še kako živa in da jo je potrebno negovati še naprej.

Youtube

Soundcloud


Sorodne vsebine
probahodniK

probahodniK

16. 3. 2021

Kompilacija probahodniK je mladinski projekt, namenjen pregledu lokalne glasbene scene. S pozivom pa želimo najti še neodkrite bisere kamniške kotline.

Preberi več →

Javni natečaj za glasbeno kompilacijo PROBAHODNIK!

Javni natečaj za glasbeno kompilacijo PROBAHODNIK!

16. 3. 2021

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik vabi vse mlade kreativce, glasbene ustvarjalce in skupine, da se prijavijo na natečaj za kompilacijo PROBAHODNIK.

Preberi več →