Najbolj zlata je prostovoljska lopata!

Najbolj zlata je prostovoljska lopata! 2024-04-08T12:17:00+02:00 Najbolj zlata je prostovoljska lopata!

Foto: Anja Bezlova


Organizacije z območja Kreativne četrti Barutana (KČB) smo se 6. aprila 2024 pridružile vseslovenskemu Dnevu za spremembe, ki ga je že 15. organizirala Slovenska filantropija. Akcija je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.


Plakat: Michał Moskal

Ob stavbi Šlosarije smo kotlovničarji pripravili izmenjevalnico oblačil. Začetki izmenjave segajo v leto 2018, ko je idejo po izmenjavi oblačil uresničila naša takratna prostovoljka Evropske solidarnostne enote Mariel. Po njenem odhodu smo zaradi velikega zanimanja z izmenjevalnico nadaljevali in pretekli vikend organizirali že 32., tudi tokrat zelo dobro obiskano. Pri dogodku nam pomaga nekaj stalnih prostovoljk in prostovoljcev, saj je s pripravo veliko dela. Na tem mestu bi se radi zahvalili še Domu kulture Kamnik, ki nam v prostorih Šlosarije omogoča skladiščenje velikega števila škatel oblačil, ter Kulturnemu društvu Priden možic, ki nam posoja kombi.

            

Foto: Anja Urankar


Plakat: Michał Moskal 

Ekipa Doma kulture Kamnik pa je na prvo aprilsko soboto organizirala prvo delovno akcijo na območju KČB v letu 2024. Tokrat fokus prostovoljcev (pod vodstvom koordinatoja Gorana) ni bil v pletju, košnji ali pobiranju kamenja, temveč v prebiranju industrijske dediščine in pospravljanju barutanskih skladišč. Roko in prevoz so ponudili tudi Foto klubu Kamnik pri transportu njihovih artefaktov v kulturni depo #5. Kot bi mignil je bil ponovno do vrha napolnjen kombi Priden možica, ki pot do Publicusa že dobro pozna. Naslednjič pa kramp, lopata in plevel.

            

 Foto: Rok Kosec


Hvala vsem prostovoljcem, organizacijam in podpornikom!