GALERIJA ZA ENO NOČ: Neresnični kresovi // Pod golim nebom

GALERIJA ZA ENO NOČ: Neresnični kresovi // Pod golim nebom 2021-09-16T20:37:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
GALERIJA ZA ENO NOČ: Neresnični kresovi // Pod golim nebom
25. 9. 2021
21:00 – 23:30
KČ Barutana
Fužine 9, Kamnik
Kamnik 1241
Vstop prost!
Facebook →

Enovečerna video projekcija na prostem v Kreativni četrti Barutana, v sklopu festivala 𝗦𝘃𝗲𝘁𝗹𝗼𝗯𝗻𝗮 𝗴𝘃𝗲𝗿𝗶𝗹𝗮 𝟮𝟭: Resničnost / Lighting Guerrilla 21: Reality.

Vstop brezplačen, pogoj PCT.

𝗰̌𝗲𝘁𝗿𝘁𝗲𝗸, 𝟭𝟲. 𝟵., Klub rečnih kapitanov, pod prulskim mostom, Ljubljana
𝘀𝗼𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟭𝟴. 𝟵., park Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Ljubljana
𝘀𝗿𝗲𝗱𝗮, 𝟮𝟮. 𝟵., ploščad pri Cankarjevem domu, Ljubljana
𝘀𝗼𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟮𝟱. 𝟵., Kreativna četrt Barutana, Kamnik

Na pobudo Svetlobne gverile in poljskega kolektiva NOKS se v okviru programa Pod golim nebom v Ljubljani in Kamniku obeta niz dogodkov, ki se izvajajo v sklopu mednarodne iniciative, znane pod imenom Galerija za eno noč (izv. One Night Public Gallery). Gre za projekt, posvečen video umetnosti v javnem prostoru, ki sta ga leta 2018 zagnala poljska kuratorja ter producenta Weronika Morawiec in Robert Sochacki; razstavni format je zasnovan kot enkratni site-specific dogodek na prostem, najpogosteje na nekonvencionalnih lokacijah v urbanem okolju. Gre za odprto in vsem dostopno manifestacijo, ki je v evropskih mestih doslej dosegla že več kot dvajset realizacij in ki z umeščanjem izbranih umetniških vsebin v javni prostor pripomore k njihovi popularizaciji, hkrati pa krepi živahnost urbanega utripa. Kuratorja in Svetlobna gverila so k sodelovanju na štirih dogodkih v Ljubljani oziroma Kamniku povabili vrsto mlajših avtorjev in avtoric: heterogen nabor avtorskih poetik, ki gradijo na dialogu med prostorom in gibljivo podobo, zagotavlja imerzivno doživetje prostranstev digitalnih pikslov. Na vsaki lokaciji bodo projicirana druga dela.

V Kamniku bo dogodek spremljala premierna izvedba plesnega performansa scenskih umetnic Anne Steller in Anite Wach. Gre za prvo sodelovanje Anne Steller in Anite Wach v duetu, v katerem bosta avtorici prikazali svoje čutno in procesualno videnje narave odnosov in srečanj, ki jih doživljamo v svojih življenjih: kot ljudje, kot telesa, kot razmišljujoča in čuteča bitja, napetosti, robatosti, evforije in tolažbe, ki jih izkušamo v svojih rizomatskih medčloveških interakcijah. Pri dogodku bo z različnimi projekti sodelovalo tudi več lokalnih ustvarjalcev: od zvočnih do vizualnih umetnikov.

𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮: Svetlobna Gverila/Forum Ljubljana, Beam Team in NOKS

𝗞𝗼𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮: Kulturno društvo Priden možic, Cankarjev dom, MAO, KRK

𝗦𝗼𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗲𝗿𝗷𝗶: MOL - Oddelek za kulturo, Turizem Ljubljana, Ministrstvo za kulturo

Več na http://www.svetlobnagverila.net/team-members/galerija-za-eno-noc-neresnicni-kresovi-kreativna-cetrt-barutana-kamnik/