Poziv za NVO za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti

Poziv za NVO za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti 2019-07-04T00:00:00+02:00
Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, Kamnik
Poziv za NVO za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti
10. 8. 2020 – 23. 11. 2020
do 23:45
MC Kotlovnica
Fužine 10, Kamnik
Kamnik 1241

Poziv za nevladne organizacije za projekte s področja preprečevanja zasvojenosti od drog in nekemičnih zasvojenosti 2020.

 

 

 

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik v okviru Lokalne akcijske skupine razpisuje sredstva za financiranje projektov s področja preprečevanja zasvojenosti od drog in nekemičnih zasvojenosti[1] mladih, tj. oseb, starih od 15 do 29 let.

LAS na ravni lokalne skupnosti usklajuje preventivne aktivnosti in je strokovno-posvetovalni organ župana, pristojen za pripravo usklajenih ukrepov lokalnih skupnosti na področju drog in spremljanja njihovega izvajanja. Temeljni cilji LAS so povezovanje različnih akterjev na lokalni ravni, priprava in izvedba analize stanja, razvoj preventivnih programov in programov zmanjševanja škodljivih posledic rabe in zlorabe drog ter razvoj reintegracijskih in resocializacijskih programov.

Namen tega poziva je k sodelovanju na področju preprečevanja zasvojenosti od drog in nekemičnih zasvojenosti pritegniti nevladne organizacije, ki delujejo na tem področju, na širšem območju občine Kamnik.

 

Poziv LAS za NVO v .doc

 

Poziv velja do porabe sredstev, a najkasneje do 9. novembra 2020. Prijave je potrebno oddati v tiskani obliki po pošti ali v nabiralnik na naslov MC Kotlovnica, Fužine 10, 1241 Kamnik, s pripisom »Razpis LAS za NVOje«.

 

 

Sofinancer koordinacije in izvajanja dejavnosti Lokalne akcijske skupine Las – preprečevanje zasvojenosti od drog v letu 2020 je Občina Kamnik.

 

 


[1] Gre denimo za zasvojenost s hrano, spletom, delom, igrami na srečo, nakupovanjem, škodljivimi odnosi, ličili, seksualnostjo, posnemanjem, družbenimi omrežji ipd.